NIEUW!!! Pepernotenijs

Benodigdheden:
Slagroom 250 ml
Vanilleyoghurt (zie hieronder hoe): biogarde/kwark/gustardvla/vanille
Dadelstroop/stevia
Kaneel
Pepernoten zonder suiker

Een goed recept om met en zonder suiker te maken. Voor met suiker: klop slagroom met suiker, voeg 50 gr suiker toe en de vanilleyoghurt is ook al met suiker. 

Klop de slagroom (zonder toevoeging van suiker). Maak vanilleyoghurt door: biogarde met magere kwark te mengen tot het een stevige massa is. Voeg dan gustardvla OF vanille toe. Dan kaneel en drie scheppen dadelstroop OF een aantal druppels stevia. Voeg de stevige massa samen met de slagroom en klop dit tot een glad geheel. Maak naar voorkeur zelf zoeter of niet.

Stamp de pepernoten fijn met een lepel. Naar eigen voorkeur kun je een laagje pepernotenstamp op de bodem leggen en het mengsel erop OF je mengt de pepernotenstamp met het mengsel.

Voor ijsjes: gebruik siliconen cakevormpjes. Voor een bak ijs: Een ijsbak! Invriezen maar en een paar uur later smullen maar!

Yoghurt met rabarber

Benodigdheden:
8 of meerdere rabarberstelen
Diksap of Stevia
Biogarde

Snij de rabarber in kleine stukken en kook het. Voeg aan het water diksap of stevia toe. Wanneer de rabarber zacht is, giet dan het water af. Giet in een bakje biogarde en voeg rabarbermoes toe. Ook lekker om voor onderweg mee te nemen.

Stoofperen met warme gustardvla

Benodigdheden:
Stoofperen
Diksap
Gustard
Geiten/sojamelk
Vanille
Kaneel 

Kook de stoofperen met een scheut appeldiksap (zonder suiker uiteraard) of stevia tot deze gaar zijn. Ondertussen maak je de gustard vla volgens de verpakking. Je vervangt de melk door geitenmelk/sojamelk. Voeg vanille en kaneel toe. Als de peertjes gaar zijn, zet er dan twee in een toetjesschoteltje en giet de warme gustard vla erover heen.

Eigen gemaakte simpele tiramisu

Benodigdheden:
Kwark
Biogarde 
Vanille
Suikervrije speculaas of andere koekjes naar voorkeur

Mix de biogarde en (geiten) kwark met de vanille totdat er een stevig romige mix ontstaat. Voor diegene die lactose wel goed kunne verdragen kun je ook mascarpone OF opgeklopte slagroom(zonder suiker) toevoegen om het geheel romiger en zwaarder te maken. 

Verkruimel de speculaasjes en pak dan de toetjesschaaltjes. Leuk om het in glazen te doen zodat de structuur zichtbaar is. Nu is het opstapelen: Eerst een schep van de romige mix, dan kruimel je er een laagje koekkruimels overheen, dan weer een romige mix enz. Een half uur tot uurtje in de koelkast laten opstijven en klaar is kees.


Griesmeel met allerlei varianten

benodigdheden:
Griesmeel
Geiten/Sojamelk
Vanille

Varianten:
Kaneel
Suikervrije Jam
Verpulverde noten
Kokos
Appel

Kook de griesmeel volgens de verpakking en voeg Vanille tijdens het koken toe. Je kunt met griesmeel van alles doen, bijv:

 Tijdens het koken verpulverde noten en kaneel toevoegen
Laten opstijven in de koelkast in een vormpje en suikervrije Jam erop en smikkelen maar.
Kokos toevoegen
Ondertussen appeltjes in plakjes snijden en deze in de oven leggen zodat ze warm en zacht worden. Aan de griesmeel kaneel toevoegen. Schenk de griesmeel in en leg er een paar plakjes warme appeltjes op.


Appelflappen 

benodigdheden:
Bladerdeeg
Appels
Kaneel
evt. Geiten/Sojamelk of eiwit. 

Verwarm de oven voor, zie verpakking bladerdeeg. Snij de appels in kleine blokjes en mix ze in een een bak met kaneel. Leg een klein hoopje op het bladerdeeg en vouw dicht. Strijk het bladerdeeg af met eiwit OF geiten/soja melk. In de oven en wachten tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Hoe makkelijk en lekker kan het zijn?!

Variatie: Als hartige snack is het ook heerlijk om groente te roerbakken en dan in bladerdeeg in de oven te leggen.